Nagrodą i spełnieniem marzeń restauratora jest gwiazdka Michelin - wyróżnienie, która trafia do wąskiego grona wybrańców, spełniających surowe kryteria, w zamian gwarantujących nie tylko wysoką jakość serwisu, ale niezapomniane doznania kulinarne. Maggie i Carsten kochają się wzajemnie, mają dwójkę dzieci i razem prowadzą wysokiej klasy restaurację, Malus. Do pełni szczęścia brakuje im właśnie gwiazdki Michelina. W dążeniu do osiągnięcia celu tracą z oczu to, co już mają.
Maggie i Carsten tworzą udany związek, mają dwójkę wspaniałych dzieci i wspólnie oddają się swojej pasji – gotowaniu i prowadzeniu wykwintnej restauracji. Do pełni szczęścia brakuje im gwiazdki Michelina – wyróżnienia potwierdzającego ich kulinarny kunszt oraz gwarantującego wysoką jakość serwisu w ich restauracji. Zadanie nie jest łatwe, a Maggie i Carsten ryzykują, że ambicje zawodowe wezmą górę nad życiem osobistym i odbędzie się to kosztem najbliższych.
Małżeństwo z apetytem na kulinarny sukces. Maggi i Karsten pragną, aby ich restauracja została wyróżniona gwiazdką Michelina. Goniąc za zawodowym spełnieniem, tracą z oczu to, co najcenniejsze – wzajemną miłość i szczęśliwy dom. Katrine Greis-Rosenthal oraz Nikolaj Coster-Waldau w historii o wielkich nadziejach, które są niczym trucizna.